Hagymásbab Firpo módra
Végy egy gázfőzőt, ülj le vele egy hangárba, tegyél rá egy serpenyőt. Az ilyen mód készített babhoz nem kivitelezhető, hogy előző este beáztatott babot használjunk, ezért teljesen megfelelő lesz hozzá a konzervbab is. A serpenyőben szalonnakockákat hevítek, majd mikor a zsír sercegni kezd, egy kanálka cukrot hintek rá. Rövid karamellizálódás után, belehajintom a karikára szelt hagymát. Ezután érkeznek a fűszerek. Só, bors, esetleg egy kis rozmaring, amiket a levet eresztett hagymához hintek. Ekkor érkezik a paradicsom, majd a fokhagyma, illetve az étel névadója, a bab. Az egészet felöntjük alaplével, és addig rotyogtatjuk míg az ételünk elkészül. Lehet egészen sűrű, de lehet hígabb is, mindenki ahogy szereti. Tálaláskor fakanállal habzsoljuk, ha közben furcsán tekintgető emberek állnak körénk, a serpenyővel illik adni nekik. No nem babot. Inkább kokit.
Hozzászólások