Az utóbbi időben igen nagy az aktivitás a Facebookon a BSTH rajongói klub oldalán. Nem titkoljuk, hogy merítünk ötleteket innen is, hiszen az aktualitások megtalálása nem mindig egyszerű feladat. Így volt ez most is, mivel a recept nagyon megtetszett Nekünk is. Biztos van aki még nem látta, de aki látta és megcsinálta küldjön friss fotókat, feltöltjük azokat is! Köszönjük Györe Katalinnak a receptet! Vigyázat, ez nem Krumplishal, ez Hagymás bab! :)
Rakott hagymás-bab
1kg szárazbab
1 kg hagyma
18 tojás
2-3 db 450g-os tejföl
6-8 szép vaskos gerezd fokhagyma
1 szál paraszt kolbász
20 dkg füstölt sajt
A babot sós vízben puhára főzzük (babérlevél, csombor mehet a vízbe bőven) Ha kész krumplinyomóval áttörjük.
A tejfölt a zúzott fokhagymával és sóval összekeverjük
Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, majd karikára vágott hagymával beterítjük. Erre jön az áttört bab egyik fele. Meglocsoljuk a fokhagymás tejföllel, erre kerül a szeletelt főtt tojás és megszórjuk füstölt sajttal. Még egyszer az elejétől megismételjük a műveletet, majd kis olajjal meglocsoljuk és mehet a sütőbe.
Ebből a mennyiségből nekem egy Pataki-tál és egy normál méretű kerek jénai jött ki.
Hozzászólások