Itt az idő, hogy pár remekbe szabott recepttel megörvendeztessünk benneteket.
Két igen fontos étel elkészítési módját osztjuk meg a kedves olvasóval, így a hagymásbabot – ami elengedhetetlen kelléke hőseink filmjeinek - illetve névadó kajánk a krumplishal elkészítését ismerhetitek meg. Mielőtt azonban bármihez is hozzákezdünk, bontsunk ki egy üveg Puffint, kenjünk meg vele egy aprócska kenyeret és izzítsuk be vele a gyomrunkat, hogy jobb kedvünk legyen.
Hagymásbab Firpo módra
Végy egy gázfőzőt, ülj le vele egy hangárba, tegyél rá egy serpenyőt. Az ilyen mód készített babhoz nem kivitelezhető, hogy előző este beáztatott babot használjunk, ezért teljesen megfelelő lesz hozzá a konzervbab is. A serpenyőben szalonnakockákat hevítek, majd mikor a zsír sercegni kezd, egy kanálka cukrot hintek rá. Rövid karamellizálódás után, belehajintom a karikára szelt hagymát. Ezután érkeznek a fűszerek. Semmi bonyolult, hiszen ez az étel nem kíván sokat. Só, bors, esetleg egy kis rozmaring, amiket a levet eresztett hagymához hintek. Ekkor érkezik a paradicsom, majd a fokhagyma, illetve az étel névadója, a bab. Az egészet felöntjük alaplével, és addig rotyogtatjuk míg az ételünk elkészül. Lehet egészen sűrű, de lehet hígabb is, mindenki ahogy szereti. Tálaláskor fakanállal habzsoljuk, ha közben furcsán tekintgető emberek állnak körénk, a serpenyővel illik adni nekik. No nem babot. Inkább kokit.
Krumplishal álámájonéssz
A krumplishal – blogunk névadója – nagy tiszteletnek örvend az angolszász országokban. Mint korábban olvashattátok, a fish’n chips magyar megfelelőjéről van szó. De hogyan készítsük el ezt az egyszerű, ám laktató ételt.
Vegyünk pár szelet tengeri halat, szépen áztassuk bele fokhagymás tejbe pár órára. Ha ez megvan alaposan töröljük meg, forgassuk bele lisztbe, majd sütőporos, lisztes, tojásfehérjés, sörös tésztába mártogassuk. Bő olajban süssük ki, majd tegyük szalvétára.
Közben a krumplit tegyük fel főzni, ha lehet a héjában. Mikor megpuhult, az egész krumplit vágjuk 4 gerezdre és tegyük be a sütőbe, hogy ropogósra süljön. Melegen tálaljuk, természetesen májonészel.
Elmúlt az éhség? Írjatok recepteket a kommentekbe, a legjobbakból egy csokrot kiteszünk majd a blogra, hogy a Coinbrák is megtalálják majd, ha éppen keresik.
Hozzászólások